Decembar.

U jednu godinu je svasta moguce spakovati. Bas svasta. Za to decembar i sluzi, da polako zapakujemo sve ono staro... Prisetimo se, pogledamo unazad, dobro i lose... I zatvorimo kutiju, stavimo masnu i krenemo u novi krug radosti, tuge i jos po necega.


Pre tacno godinu dana bila sam na drugom kontinentu u drugim zivotnim uslovima, bez ideje sta ce mi sve ova godina doneti. Danas sam ovde, u Beogradu. Odluke su vodile do sudbine. A sudbina je bila takva da ova godina bude jedna koja lomi i uvodi u neku novu etapu zivota. Ovu godinu cu sigurno jos dugo pamtiti. Ne samo da je bila puna svega, vec je bila prepuna pomesanim emocijama... Toliko radosti i tuge nikada nisam pre osecala u tako kratkom vremenskom periodu.


Sve je pocelo sa decembrom. Decembar nam dodje kao neki zavrsni racun. Decembar je vec puno govorio, nisam ga potpuno tada razumela, tek mi je januar poceo objasnjavati neke stvari. Poceo je davati znake, kuda sve vodi... Mada ni tada nisam imala potpuno pojma. Bila sam izgubljena u tom decembru. Tada se i desio prvi znak i jedan momenat, trajao je malo duze od pukog momenta... U tom danu sam vozila ka kuci i po prvi put pomislila na najgore... U ocaju i beznadju tog dana pomislila sam da bi bilo najbolje da me odnese neki kamion na auto-putu i da bi mi to bilo najlakse... Ali ne, nije to ipak moj stil. Savladana emocijama, uspela sam da se priberem... Taj dan je vec ukazivao na mnogo, nisam tada znala. Usledilo je mnogo raznih dana tog decembra, od momenata tolikog ocaja do onih sitnih radosti za koje sam na kraju i odlucila da se drzim. I da to sto ocajavam, da ce to sve proci... To je bilo pre godinu dana. Danas sam na potpuno drugom mestu. Svasta moze da se spakuje u jednu godinu. Nijedna destinacija nije krajnja. Decembar dodje da zatvori jedan krug i dozvoli novom da pocne.


Zivot se za godinu dana promeni drasticno. U godini iza sebe vidim toliko rasta iz tuge i ocaja, budjenja, sazrevanja, prihvatanja da nije sve onako kako zamisljam i da nisu svi onaki kakvima sam ih ja predstavila u svojoj glavi... Toliko snage da uradim nesto i pokrenem, da se vodim samo sopstvenim osecajem... Toliko mrznje i toliko ljubavi sam dobila u ovoj godini da se to nijednom mernom jedinicom ne moze premeriti. Toliko sam toga naizgled izgubila, ali sam konacno pocela da pronalazim onu staru sebe i da se vodim iskljucivo onim sto osecam, bez obzira na to sta drugi od mene ocekuju. I kada pogledam iza sebe, mogu samo da se potapsem po ramenu i sama sebi cestitam i kazem "Sve si dobro uradila. Sve, bas sve si dobro uradila."


Put do srece cesto je poplocan mrakom... Cesto mnogo vise radimo za druge i zarad njihovih ocekivanja, nego sto slusamo sebe. Zato nam decembar i sluzi da konacno zatvorimo stari i otvorimo novoi krug cvrsti u odlukama koje cemo donositi... Voleti i razumeti sebe pre svega, cak i kad je bolno, osnova je da dodjemo do onoga sto na kraju i zasluzujemo. Zato gde god da ste danas, ovog dana u decembru, neke 2019. godine.... Sve moze da se promeni, cak i kada vam to tako sada ne izgleda, cak i ako to sada deluje nemoguce. Sve ce proci. Volite i dozvolite sebi nekada i tu tugu i mrak... To je jedini put do potpunog prihvatanja i ljubavi prema sebi pre svega. A kad imamo ljubavi i razumevanja za sebe, imacemo je uvek i na pretek za one kojima smo potrebni i koji nas vole.


ALEX'S
COOKING TIPS

#1 

Before start prepare all ingredients. In that way you will save your time and you will be more organized.

 

#2

Use ingredients that you already have. Be creative and ready to make some changes in recipe.

 

#3

Be positive and don't put high expectations of yourself.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com