Srce uvek zna


Srce uvek zna. Ono je uvek nepogresivi suparnik naseg razuma. I dok stavri pokusvamo da resimo logikom i onim "sto je najbolje za nas". Srce uvek zna. Ono uvek tiho sapne "nisi u pravu, to nisi ti. To su neki drugi u tebi".

Srce uvek zna razliku izmedju dobrog i loseg, ono jedino zna sta je pravi put, cak i kada se razum bori za ono sto zvuci kao ispravno. Za sve ono zapravo sto drugima izgleda ispravno, ali ne i ono sto mi osecamo u sebi. Srce se cesto opire i koprca, bori u toj okrutnoj svadji ljutih suparnika.

Srce uvek zna gde zelimo biti, ko su oni koje zelimo pored sebe, ali i oni bez kojih zelimo da nastavimo dalje. Srce uvek zna gde mu je mesto u citavom ludilu danasnjeg zivota.

Svi smo mi ljudi, imamo pravo na greske i izbore, dobre ili lose. Imamo pravo da se predomislimo i krenemo u drugom pravcu... A ne ko slepi putnici idemo putem razuma i odluka koje smo doneli u proslosti, pa iz straha od nekog drugog radimo protiv sebe. Jer na kraju, samo srce uvek zna. Da li mu se opiremo? Koliko dugo to traje? Da li uopste mozemo ugusiti njegov govor? Da li ga mozemo ucutkati? Mozemo, ali su posledice ogromne. Jer zivot nije razum. Ziveti znaci udahnuti vazdu, osetiti puls, gledati sirom otvorenih ociju i podignute glave koracati sa osmehom.

U gomili ludila, tek kada se osamimo i zapitamo se "Jesmo li spremni da slusamo druge ili cemo ipak pak raditi ono sto osecamo duboko u sebi?" mozemo poceti praviti male korake na putu ka sreci. Jer srce uvek zna koji je ispravan pravac naseg kretanja i kuda taj put vodi. Ni taj put nekad nije lak, ali je krajnja distanca sreca. A sreca je svaki onaj momenat kada krenete koracima kojima vam srce, a ne razum govori. Jer samo onaj ko sledi srce, moze naci put do srece. Na kraju, srce uvek zna.


ALEX'S
COOKING TIPS

#1 

Before start prepare all ingredients. In that way you will save your time and you will be more organized.

 

#2

Use ingredients that you already have. Be creative and ready to make some changes in recipe.

 

#3

Be positive and don't put high expectations of yourself.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com