Moji, ali svoji.


Nemam neka velika ocekivanja od svoje dece. Oni su moji, nisu ja. Oni su svoji. Tu sam da im pomognem kad zatreba i negde zaskripi, tu sam da ih podrzim i iz sveg srca navijam za njih, a navijam da budu srecni, a srecni su kada su svoji.

Kada razmisljam, cesto vidim isto sto i moj otac i dan danas govori za mene i brata "nemam sta da se zalim, oni su vec bolji od mene." To je ono sto me ispunjava... Ne ocene, ne uspesi na bilo kom polju, vec njihova licnost. A kada kazem bolji, vidim samo stvari koje rade i podrzavam ono sto vole, ohrabrujuci ih da u zivotu mogu biti sta god pozele i da imaju pravo i da promene svoje odluke, da mastaju, da sanjaju i uzivaju u onome sto im zivot nosi.

Kroz decu ne vidim svoj licni uspeh, jer ce oni imati svoj put na kojem ce raditi, moje ce biti samo da ih podrzim u tome. Da ih oslusenem, uvazim njihovo misljenje i porazgovaram o onome o cemu zele da govore. Dopustim im da se raduju i ljute, da iznesu svoj stav.

Moje je da im svakog dana dam do znanja da ih volim najvise na svetu i da uvek mogu sve da mi kazu, bez straha da to necu prihvatiti ili razumeti, da cu uvek uvaziti njihovo misljenje, koje mozda ponekad i nece biti isto kao moje.

U okruzenju drugih ljudi ne govorim previse o njima, jer njima govorim ono sto imam. Za druge ostavljam neke drugacije price, osim onda kada vidim interesovanje. Ne stavljam ih u stege, vec pratim njihove zelje. Fotografije cuvam za licnu arhivu, jer cemo se mi njima sladiti zajedno jednog dana. Oblacim ih udobno i jednostavno, jer su deca, a ne lutke za pokazivanje. Ne razmecemo se sa poklonima, osim kada su vazni datumi u pitanju, a ne razmecemo se ni tad. Rodjendane proslavljamo jednostavno i skromno i uzivamo u tome. Imamo svoje rutine, imamo i nezgodne momente, ali sve resavamo bez problema i vozimo se tako lagano kroz ovaj zivot radujuci se svemu lepom, a nekad i onom manje lepom sto nas ceka, dok radoznalo iscekujemo sve ono sto ce nam se desiti, uzivajuci u trenutku koji imamo sad.


ALEX'S
COOKING TIPS

#1 

Before start prepare all ingredients. In that way you will save your time and you will be more organized.

 

#2

Use ingredients that you already have. Be creative and ready to make some changes in recipe.

 

#3

Be positive and don't put high expectations of yourself.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com