Kada vredjate, govorite jedino o sebi


Svasta sam u zivotu trpela, nije bio problem. Iz trpljenja i borbe sam uvek izlazila sa licnom pobedom i saznanjem da sam naucila nesto i nastavila znajuci da sam dala sve od sebe, razvijajuci svoju unutrasnju snagu kako iz problema da izadjem kao pobednik.

Ali postoji jedna stvar koju nikada nisam mogla da trpim, a to je vredjanje. Vredjanje moje licnosti, inteligencije, misljenja ili necega sto radim. Osobe koje su sklone vredjanju najvise govore o sebi i svojoj slaboj licnosti, ne pronalazeci lepsa i bolja resenja za resavanje bilo kog konflikta. To je njihova jednina snaga. Pored toga, uvek mi je pretuzna cinjenica da oni koji su bliski takvoj osobi, vrlo cesto takvo ponasanje podvode pod "prihvatljivo" za tu osobu jer je "ona takva" i nije mislila "nista lose". Prelazeci tako bezbroj puta preko njenih ispada, gde svoj bes ispoljava zapravo prema drugima koji su spremni to da trpe i gledaju kroz prste, nalazeci stalno opravdanja, a pri tome ne stajuci na stranu onog koji je napadnut i ne sagledavajuci siru sliku stvari. Govoreci da je osoba samo "malo ostrija" i i da ce onaj kome se obracala uvredama to jednog dana shvatiti, jednostavno nisu nesto sto mogu da razumem. Ja samo mogu reci da sve shvatam u tom trenutku, bez ikakvog odlaganja. Dalje mi nije potrebno. Od takve osobe mnogi i odlaze, jer nisu u stanju da podnesu kolicinu onog sto servira u trenucima svog besa. Takva osoba nikada ne shvata zasto ljudi zapravo odlaze od nje i nikada se ne zapita "Da li je mozda u meni neki problem?", "Sta mogu da ucinim po tom pitanju?". Jer tek kada upoznamo sebe i svoje emocije dobre i lose, prihvatimo sve, mozemo nastaviti dalji bolji i spremniji da saslusamo i razumemo.

Vredjanje je u mom slucaju oduvek bilo apsolutno neprihvatljivo, bez ikakvog izuzetka, ko god je ta osoba u pitanju. To moze biti neko meni blizak ili manje blizak, ali svaki odnos bi se prekidao bez ikakve mogucnosti za dalji nastavak ikakvog kontakta. Jer nikome od nas nije potreban tako neko u poslu, prijateljstvu, ljubavi... U bilo kom aspektu zivota.

Zato pazite kime se okruzujete i zadrzite oko sebe one sto vas nasmeju, inspirisu i sire pozitivnu i dobru energiju koja nam ovaj jedan zivot cini mnogo lepsim i prijatnijim.


ALEX'S
COOKING TIPS

#1 

Before start prepare all ingredients. In that way you will save your time and you will be more organized.

 

#2

Use ingredients that you already have. Be creative and ready to make some changes in recipe.

 

#3

Be positive and don't put high expectations of yourself.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com