New York, New York


Od svih mesta na svetu, da me je neko pitao gde bih volela da idem, a da verovatno nikada neću otići, ja bih rekla New York. Ali da opet potvrdim ono što sam potvrdila već milion puta "nikad ne reci nikada", jer istini za volju, sve što kod mene beše "nikada", gle čuda, desilo se... I tako bi i ovaj put. Od svih mesta na svetu New York se desio baš meni. I to za život.

Iako ne živimo u gradu, a kao neko ko je odrastao na asfaltu i teško se privikava na dosadašnji "Američki san" i na život izvan grada, ja svoj "čist vazduh" obično tražim odlaskom u grad, kad god obaveze to dozvoljavaju. Tako da svaki put kada ulazim u grad preko mosta, obuzme me sličan osećaj kao kada sam ulazila u Beograd posle odmora ili odlaska van grada.

Moram reći da to i nije bila "ljubav na prvi pogled", već ona lepša, posle dugo razgovora, gde proradi hemija i počneš da uviđaš lepotu tog odnosa u kojem ti nikada nije dosta. Želiš još i još... Postaješ zavisan od tog odnosa. Jer smo mi ipak već stari znanci, nekako. Samo se izbliza nismo tako dobro znali. Toliko puta smo te ulice i prolaze videli na filmovima. Žuti taksi. Gužva. Jurcanje. Ljude kakve nigde niste videli. Beskućnike. Kolica sa viršlama. Skockane japije. Ulickane vratare. Djubre. Times Skver. Central Park.... I još mnogo toga. Okrećeš se, znaš sve, tu si. To je to. Početak i kraj. I onda shvatiš, ja sam tu stalno, to mi je sad na dohvat ruke. Milion opcija, konkurencija, ljudi. Život.

Ono što pored svega ostavlja najveći utisak i zbog čega se New York zavoli na taj drugi, a ne prvi pogled, jesu ljudi. Ljudi koji čine ovaj grad. Grad koji odiše slobodom. Slobodom kretanja, govora, ponašanja. Ovde ništa nije neobično i čudno. Tako je i bilo kada su moji roditelji došli u posetu. U kolima sam im rekla "Ovde nema iščuđavanja, jednostavno je sve normalno, ok!?" E sad da li je nekome "našem" normalno da to i prihvati, to je već druga priča. Tako je i moj prvi dolazak u NYC bio neka vrsta testa. Parkiramo se kod Central park-a na Manhattan-u, divan dan. Izlazim iz auta, vadim decu, krećemo u šetnju. Širokih shavatanja, kakvih sam uvek bila, bacam pogled ispred sebe. U susret nam ide zaljubljeni par sa bebom u kolicima. Muški par. I tako ja shvatim "Ok, evo me sa svojim širokim shvatanjima da budem baš široka i prođem fino pored ljudi, kao sav normalan svet i ne okrenem glavu"... I tako ja shvatim da je to to, welcome to New York. Oh Yes. Jer ovde je zaista tako, ovde se osećate "nevidljivo", želeli to ili ne. Ovde je sve viđeno i ništa nije strano i čudno. Po prvi put u životu sam se osetila potpuno neprimetno i taj osećaj slobode kretanja je neprocenjiv. To je New York.

#newyork #nyc #travel #life #people #city #usa #america #newyorklife #girl

ALEX'S
COOKING TIPS

#1 

Before start prepare all ingredients. In that way you will save your time and you will be more organized.

 

#2

Use ingredients that you already have. Be creative and ready to make some changes in recipe.

 

#3

Be positive and don't put high expectations of yourself.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com