Chocolate & Peanut Butter Balls/ Čokoladne & Kikiriki Puter Kuglice


Summer is almost gone and I'm more than ready to jump back into my beautiful kitchen and start making some delicious meals and desserts. I can tell that I like summer. But I also like this part of a year when home is warm since we are all in one place together. I like the smell of fall.

Today I'm ready to share with you one my delicious recipe, that all my colleagues like. Because when I don't have an occasion for baking, I make one.

This recipe is for all the lovers of peanut butter and chocolate and it's non bake, fast and sooo tasty.

Ingredients:

2 1/2 cups Ground biscuits

1/2 cup Peanut butter

1 cup Powdered sugar

1 stick of butter (room temperature)

8 Tbsp Heavy cream

Melted chocolate

Stir together powdered sugar and butter in a bowl. Add peanut butter and heavy cream very slowly. You should add all the liquid ingredients step by step, so you can make the balls from that mixture with your hands. Leave it in fridge and melt chocolate for covering. Dip balls into chocolate and leave them on baking paper to cool off. Decorate with sprinkles. You can make cake pops out of that mixture, just by adding the stick into every ball.

Enjoy! Bon Appetit!

Leto samo što nije gotovo i ja sam skoro spremna da ponovo uskočim u svoju divnu kuhinju i posvetim se pravljenju nekih ukusnih obroka i deserta. Mogu reći da volim leto, ali da takođe volim miris tople kuće i kada smo siv na okupu. Volim taj miris jeseni.

Danas sam spremna da sa vama podelim jedan veoma lagan i ukusan desert sa kojim su moje kolege bile oduševljene. Jer ja kad nemam razlog, napravim povod da nešto slatko spremim.

Ovaj recept je za sve ljubitelje kikiriki putera, koji je jako popularan u Americi, ne toliko u Srbiji, ali ako volite snickers npr, ovo će vam se, sigurna sam, jako dopasti. Recept je veoma brz, lak i ukusan, što je u današnje vreme, složićete se, veoma bitno.

Sastojci:

2 1/2 cups mlevenog keksa

1/2 cup putera od kikirikija

1 cup šećera u prahu

1/2 cup putera (na sobnoj temperaturi)

8 kašika slakte pavlake

Topljena čokolada

Pomešati u istoj posudi mleveni keks i šećer u prahu. Dodavati postepeno puter, puter od kikirikija, pavlaku. Mešati dok se sve ne sjedini i od smese je moguće praviti kuglice. Dolivati pavlaku ili keks u zavisnosti da li vam je previše suvo ili tečno, dok ne dobijete idealnu smesu za oblikovanje. Ostaviti napravljene kuglice da se ohlade u firžideru i za to vreme otopiti čokoladu. Umakati kuglice u čokoladu i ostavljati ih na papir za pečenje da se čokolada ohladi i stegne. Dekoristi odmah po ostavljanju na papir perlicama po želji. Na ovaj način možete praviti i čuvene cake pops, samo vam je potrebno da dodate štapić.

Uživajte! Prijatno!

*Mere su korišćene u obliku čaše, popularne mere u Americi, a koje se kao takve mogu naći i u Srbiji. Toplo ih preporučujem, jer je proces pravljenja mnogo brži i lakši.

#dessert #chocolate #food #fastdessert #nobaking #penautbutter #snickers #blog #inspiration #meals #recipe

ALEX'S
COOKING TIPS

#1 

Before start prepare all ingredients. In that way you will save your time and you will be more organized.

 

#2

Use ingredients that you already have. Be creative and ready to make some changes in recipe.

 

#3

Be positive and don't put high expectations of yourself.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com