Put kojim se ređe ide


Koliko puta smo osetili da imamo dve strane, dve osobe u sebi. Jedu lenju, jednu vrednu. Jednu pametnu, jednu glupu. Jednu lepu, jednu ružnu. Jednu jaku, jednu slabu. Jednu odlučnu i jednu koju odluku ne može da donese ni kada bira kuglu sladoleda.

Svi smo mi to pomalo, samo je pitanje koja će nam osoba prevagnuti i kojoj ćemo težiti. Jer najlakše je pustiti stvari da se same dese, bez ikakve odluke. I onda šta bude da bude. Ja nisam odlučio, tako se desilo.

Naše misli su naše odluke, pitanje je momenta kada ćemo se trgnuti da se malo i pomučimo i da je ok i da propatimo ponekad, bez kukanja. Jednostavno ustaneš i guraš, gušiš se i guraš. Nema veze, bar sam probao. Ili ako ne želiš, prihvatiš mrtvilo, korenje, pristajanje na ništa i odustajanje, lagano nestajanje.

Pitamo se, često, šta će drugi reći, da li će nas osuditi, da li će nas voleti!? Da li će kada pogrešimo u svojoj odluci reći "Jesam li ti rekao!?".

Ma koga bre briga, jesi li mi rekao? Moja odluka je samo moja i ako ne valja, ja snosim posledice, ti mi nisi potreban. Jednostavno. Tako.

Nervozu nam često stvaraju drugi ljudi i ne živimo svoje snove, ne donosimo svoje odluke, već njihove. Živimo po merilima koje je ne znam ko i ne znam kada napravio. I onda smo "ok". Prosek. Nema o čemu da se priča, nema greške, nema zavisti. I drugi srećni. A ti?

Prihvataš li sebe onakvog kakvav baš jesi, sa svim vrlinama i manama, bez potrebe da se pravdaš što nisi savršenstvo drugima? Često me pitaju "Kako sve uspevaš, kako stižeš?" Moj odgovor je uvek isti, a to je da nisam ni blizu savršenog, samo volim da delim srećne trenutke, volim da budem pozitivna sebi, a onda i drugima. Vrlo jednostavna i sa puno mana, kojih sam svesna, ali umem da ih vešto prikrijem, ponekad i nikada ponedeljkom. :)

I da, pamtim samo lepe stvari, ružnih se ne sećam ili ne želim da ih se sećam, jer u mojoj glavi nema mesta za negativne ljude i događaje, samo za učenje iz istih i brzo ustajanje. Poraza nema.

Just me.

#blog #photography #icecream #girl #prica #inspiration #beach #love #summer

ALEX'S
COOKING TIPS

#1 

Before start prepare all ingredients. In that way you will save your time and you will be more organized.

 

#2

Use ingredients that you already have. Be creative and ready to make some changes in recipe.

 

#3

Be positive and don't put high expectations of yourself.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com