• Aleksandra Sandor

Koraci


I bas sve u zivotu se desava onako kako treba da bude, bez precica, bez planiranja. Jednostavno sve ima svoj momenat i sve sto treba da nam se dogodi to nas ceka. Nekada stvari ne vidimo bas jasno u prvom momentu, ali onda je tu vreme da nam dokaze da nista ne moze preko reda i pokaze pravac kretanja. Nista se jednostavno ne moze u zivotu forsirati. Stvari se same dogode onda bas kad treba i kako treba i to onda kada ih jednostavno pustimo i ne ocekujemo.

Putevi nam nisu nimalo laki, ali su nasi. Jedna sam od onih sto duboko veruju da nam se u zivotu sve desava sa nekim razlogom. Svaki dobar i los trenutak. Svaka osoba koja nam zakoraci u zivot. Sve se desava da bi se nastavilo ili nam odrzalo neku lekciju. Pitanje je samo umemo li duboko da se zamislimo i sagledamo realne okolnosti, izvlaceci pouku iz svega sto imamo i sto nam se desava.

Ljudi nam udju u zivot da se zadrze ili prodju. Neki se zadrzavaju duze, neki krace, ali svi su tu sa razlogom. Bilo koji rastanak ili prekid odnosa nije i poraz, vec lekcija. Ona koju ne mozete nauciti ni u jednoj skoli i koju ne mozete pronaci ni u jednoj knjizi. To je ono sto se zove zivot. Sa nekima cemo ostati zauvek u nekom odnosu, hteli ili ne, okolnosti su takve. Neke koji su nam nekada bili potpuno blizu i pored nas, sada cemo im se samo osmehnuti u prolazu uz pozdrav i nadu da im je i njihov put lep, jer ste i vi njima mozda bili neka lekcija, ako su je shvatili.

Nekada je samo rec ili neki mali mig potreban da se dogodi ono sto je bilo vec negde upisano i prosto je moralo nekada da se desi, a nekada je rec samo dovoljna da se prekine ono sto je moralo nekada biti prekinuto. I svako je nastavio svojim putem uz jednu lepu lekciju ili nagradu, zavisi sta smo na kraju dobili. Nastavljajuci da koracamo sa onima ciji koraci zvuce isto kao i nasi... Sa onima sa kojima je hod siguran i ugodan, a cipele ne zuljaju, vec su bas onako- taman.


46 views

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com